Praktijk Kuiper | Over Mij
15820
page-template-default,page,page-id-15820,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

Waarom Faalangst/Stress?

Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik zelf erg veel last gehad van faalangst. Aangezien ik zelf destijds geen adequate hulp kon vinden om te leren hier goed mee om te gaan, heb ik lang over mijn middelbare school gedaan. Na meerdere schoolwisselingen en een erg ongelukkige periode in mijn vroege pubertijd, ben ik geslaagd voor mijn VWO. Een studie Psychologie was vervolgens een logische keuze voor me. Ik heb mijn studie (Master Gezondheids- en Sociale Psychologie) aan de Universiteit van Maastricht Cum Laude gehaald. Dat was voor mij de kers op de taart na jaren van twijfel aan mezelf.
Na mijn studie ben ik bij een huiswerkinstituut gaan werken. In eerste instantie als vestigingsmanager van een speciale afdeling voor leerlingen met uiteenlopende problematiek, van leerproblemen tot onzekerheid en een onvermogen om de eerste jaren middelbare school zelfstandig aan te kunnen.
Deze functie werd steeds meer een rol als psycholoog, en faalangsttrainer tussen de bedrijven door. Aangezien ik merkte hier goed in te zijn en anderen te kunnen helpen bij datgene waar ik zelf destijds geen grip op kon krijgen, heb ik besloten me hier verder op te richten. Een opleiding tot faalangsttrainer bij Hermien Bogaard (Upside Down Trainingen te Den Haag) volgde.

Ervaring

Inmiddels heb ik tientallen jongeren in de leeftijd van 8 tot en met 18 mogen helpen, naast de studenten en volwassenen die naar de praktijk komen voor hulp. Ik ben heel erg blij en dankbaar dat zij allen positieve resultaten hebben kunnen boeken na de sessies.
Hiernaast heb ik vaak te horen gekregen dat men zich zo begrepen heeft gevoeld gedurende het traject. Ik denk dat dit een van de redenen is dat de begeleiding werkt, wanneer iemand zich open op durft te stellen in een sfeer van vertrouwen, kan er ontwikkeling en verandering bewerkstelligd worden.

Opleidingen

2019 NLP – Achology (UK) (Huidige opleiding)

2016  Faalangsttrainer – Upside Down Trainingen (Den Haag)

2016 RET – Upside Down Trainingen (Den Haag)

2015 MSc Sociale en Gezondheidspsychologie – Universiteit Maastricht

2013 Bachelor of Science Psychologie – Universiteit Maastricht